уторак, 15. април 2014.

14.04.2014 Ухапшен лажни полицајац из Велике Плане





С А О П Ш Т Е Њ Е



Припадници Полицијске управе у Смедереву ноћас су у Великој Плани ухапсили Александра П. (35) из Велике Плане, док за његовим саучесником интензивно трагају, због постојања основане сумње да су се представљали као полицајци и тако извршили кривично дело лажно представљање.
Он је инспекторима пружио отпор, одгурнуо их и покушао да побегне, али је савладан и доведен у просторије Полицијске станице у Великој Плани. Приликом савладавања осумњиченог, један инспектор је лакше повређен, па ће против Александра П., осим за лажно представљање, кривична пријава бити поднета и за извршено кривично дело ометање овлашћеног службеног лица у обављању послова безбедности.

Осумњичени се терете да су синоћ, око 19,30 сати, на ауто-путу код мотела "Лозовичка чесма", неовлашћено користећи светлосну сигнализацију коју користе службена возила МУП-а ("блинкере") на аутомобилу "БМВ", зауставили путничко возило швајцарских регистарских ознака.
Тада се Александар П. представио возачу као полицајац и тражио 100 евра "како му не би писао пријаву за пребрзу вожњу". Возач му је рекао да код себе има само 2000 динара, што је осумњичени прихватио и узео новац.

Осумњичени су, према сазнањима полиције, на овај начин оштетили више возача, углавном страних држављана, који то махом нису ни пријављивали, у жељи да што пре наставе пут кроз Србију до својих крајњих одредишта.
Исте осумњичене су припадници ПУ у Смедереву ухапсили и у децембру прошле године због идентичних кривичних дела, због чега им је кривични поступак у току.

Осумњичени Александар П. ће у законском року, а његов саучесник након лоцирања и хапшења, бити приведени Основном јавном тужиоцу у Великој Плани,.



начелник ПУ
полицијски саветник
Дејан Поповић

Нема коментара:

Постави коментар