субота, 17. мај 2014.

17.05.2014 покрао комшију док га спашавао. Вести из С.Паланке




С А О П Ш Т Е Њ Е




Припадници Полицијске управе у Смедереву данас су у Смедеревској Паланци ухапсили Сашу Б. (42) и одредили му полицијско задржавање, због постојања основане сумње да је, у току акције евакуације становника из најугроженијег дела Смедеревске Паланке, извршио кривично дело тешке крађе.

Осумњичени се терети да је тешку крађу извршио на штету својих комшија, укравши им новчаник са 3.000 евра и 10.000 динара.
Он је синоћ, око 20 сати, чамцем дошао до куће својих комшија, старијег брачног пара, и слагао их да су га послали њихова ћерка и зет да их чамцем пребаци на безбедно место, где их они, наводно, чекају. Они су му, пошто га познају, поверовали, пристали да их превезе и спаковали најнужније ствари. Док су излазили из куће, осумњичени их је непрестано пожуривао, па је жена, да би што пре закључала кућу, спустила неке ствари поред врата, закључала их и ушла у чамац. Након што их је превезао даље од поплављеног дела насеља, осумњичени се вратио до куће оштећених и на тераси, поред улазних врата, нашао новчаник, узео га и исте вечери трошио новац по граду.

Полицијски службеници су, након идентификације и лоцирања осумњиченог, код њега нашли 1.500 евра и 7.200 динара, а он је признао извршење кривичног дела. Осумњичени ће у законском року бити предат Основном јавном тужиоцу у Великој Плани.



начелник ПУ
полицијски саветник
Дејан Поповић

Нема коментара:

Постави коментар