понедељак, 19. мај 2014.

19.05.2014 Тужба против ЈП Србија воде Међународном суду правде за ГЕНОЦИД против грађана општине См.Паланка

Што се тиче количине воде ове године и катастрофе која је С.Паланку задесила 1999 год. приближно је исто. Те катастрофалне 1999 год. Јасеница се прелила преко ослабљеног бедема (око 100мет ослабљен бедем) 6 км узводно од Паланке, и поплавном таласу за неколико минута поплавила Карађорђево насеље и ушла у куће око 1-2мет како где.
Република Србија је после тога пребацила  средства за санацију, ЈП Србија воде. Ови су наравно са одушевљењем прихватили средства, нешто мало урадили, на неким другим местима а ослабљени део бедема 6км узводно нису ни пипнули. Кажу нестало им средстава, нису имали средства, итд. итд.
Међутим нису им фалила средства да 15 година (од 1999-2014) запосле велики број нових службеника махом нестручних пертијских послушника. Нису им фалила средства да функционерима и осталима подигну плате до нивоа који изазива згражавање и запрепашћење код грађана када год чују колике су им плате. Није им фалило средства да покупују нове аутомобиле, запосле партијске шофере и секретарице. Није им фалило средстава да скоро свим радницима покупују мобилне телефоне и картице да телефонирају годинама на рачун грађана,.. није им фалило...остало нека додају они који ово буду читали.
Тако самозадовољни, 15 година су немилосрдно трошили средства грађана, и поред тога што су знали да ће прва већа киша изазвати поново исту катастрофу грађанима као и 1999 год.
Ово што су учинили грађанима С.Паланке, женама, деци. Ово што немамо струју, што ће 40 хиљада становника ко зна кад добити пијаћу и техничку воду (1999 год је то трајало 40 дана).
То што ће се грађани купати данима у лаворима. То што ће грађани трошити своју ионако бедну плату на флаширану воду, то, то, то....
Због свега тога грађани овога града ће поднети тужбу против њих Међународном суду правде за ГЕНОЦИД над народом.

Нема коментара:

Постави коментар